Webb
Den här veckan har det varit mycket mycket webb. Webbdagarna på nya Waterfront var en upplevelse, även om både wifi och mobiltäckning ironiskt nog saknades...
Det pratades webb hit och social medier dit, allt är webb, allt är appar allt är framtiden!
Som vego är det alltid en lite utmaning med special mat på såna här evenemang, men det funkade riktigt smidigt! Fast tydligen behöver inte vegosar lika mycket mat och framförallt inga proteiner, men paprikan från högstadiet var som tur var borta! Allt var smaskigt men väl hemma är man mer än lovligt mör, så den egna matlagningen blev det väl lite sådär med.
Trots att jag tycker mig vara hyfsat bra på att laga mat, har jag ett par vita fläckar på kartan. Det här med att koka ris, potatis och göra omeletter är för mig ett mysterium, får inte till det!
Omelett verkar ju så snabbt och smidigt så jag gav det ett försök idag trots allt.
Kanske inte den vackraste rätten, men med spenat, keso, lök, cayennepeppar och cheddarost blev det riktigt gott faktiskt! Till detta lite misosoppa och blomkål.
En helt vanlig totalt okreddig vardagsmiddag, och väldigt lite webb! ;)
Det pratades webb hit och social medier dit, allt är webb, allt är appar allt är framtiden!
Som vego är det alltid en lite utmaning med special mat på såna här evenemang, men det funkade riktigt smidigt! Fast tydligen behöver inte vegosar lika mycket mat och framförallt inga proteiner, men paprikan från högstadiet var som tur var borta! Allt var smaskigt men väl hemma är man mer än lovligt mör, så den egna matlagningen blev det väl lite sådär med.
Trots att jag tycker mig vara hyfsat bra på att laga mat, har jag ett par vita fläckar på kartan. Det här med att koka ris, potatis och göra omeletter är för mig ett mysterium, får inte till det!
Omelett verkar ju så snabbt och smidigt så jag gav det ett försök idag trots allt.
Kanske inte den vackraste rätten, men med spenat, keso, lök, cayennepeppar och cheddarost blev det riktigt gott faktiskt! Till detta lite misosoppa och blomkål.
En helt vanlig totalt okreddig vardagsmiddag, och väldigt lite webb! ;)
Snart är det vår, men lite soppa får man äta ändå!
Det är fantastiskt med sol och vår! Men man får passa på att äta de goda sopporna innan det blir för varmt! :)
Blomkålssoppa är ljuvligt, och känns faktiskt nästan lite trendigt!
Fräs en lök och en vitlöksklyfta, addera vatten, buljong, salt, peppar och såklart blomkål.
Koka blomkålen mjuk och mixa sen. Jag kryddade med lite timjan men där finns det utrymme för experiment.
Vill man kan man reda soppan.
För att det ska se lite roligare ut och bli lite godare toppade jag med lite fräst rödlök, rostad mandel och några flagor parmesan!
Blomkålssoppa är ljuvligt, och känns faktiskt nästan lite trendigt!
Fräs en lök och en vitlöksklyfta, addera vatten, buljong, salt, peppar och såklart blomkål.
Koka blomkålen mjuk och mixa sen. Jag kryddade med lite timjan men där finns det utrymme för experiment.
Vill man kan man reda soppan.
För att det ska se lite roligare ut och bli lite godare toppade jag med lite fräst rödlök, rostad mandel och några flagor parmesan!
Grönsaksbonanza
Efter nästan tre veckor på semester, var grönsaksabstinensen svår. Därför fick det bli en ratatouille med en grönsallad bestående av snabbt frästa sockerbönor och broccoli lätt kryddad med örtsalt.
Jag fräste paprika, svamp, purjo, aubergine och hällde sen över två burkar krossade tomater. Kryddade med 2 vitlöksklyftor, en hel färsk basilika, 1,5 tsk oregano, 1 tsk timjan, en grönsaksbuljong, en aning socker, salt och peppar. Det hela kokade ihop i ca 12-13 minuter.
Det ska vara gott att komma hem! Tillsammans med lite färsk bröd blev detta himmelriket efter mängder av oljig thaimat. Till dessert blev den en av de blodapelsiner som syns på bilden. Väldigt söta och goda.
/Å

Jag fräste paprika, svamp, purjo, aubergine och hällde sen över två burkar krossade tomater. Kryddade med 2 vitlöksklyftor, en hel färsk basilika, 1,5 tsk oregano, 1 tsk timjan, en grönsaksbuljong, en aning socker, salt och peppar. Det hela kokade ihop i ca 12-13 minuter.
Det ska vara gott att komma hem! Tillsammans med lite färsk bröd blev detta himmelriket efter mängder av oljig thaimat. Till dessert blev den en av de blodapelsiner som syns på bilden. Väldigt söta och goda.
/Å

Söndagsmiddag
Ibland måste man få lite inspiration och få längta lite för att komma på den bästa maten!
Igår blev det en riktigt smaskig söndagsmiddag, precis vad man förtjänar!
Belugalinser är gudomligt gott, nästan i alla dess former! Här blev de kokta med lite lagerblad och lantbuljong och salt. Precis innan servering fräste jag vitlök, rödlök och timjan och på slutet även linserna för att de ska bli varma, krydda med balsamvinäger, salt, peppar och en skvätt olja.
När jag funderade på vad jag skulle göra med torsken hittade jag ett recept där den panerades med röda linser. Det blev en väldigt fin färg, men smaken och jobbet att göra rödal-linser-mjöl hoppar jag nog nästa gång! Kanske hasselnötsmjöl kan vara gott.....
Slutligen för att få lite vår-och-grill-känslor, slängde jag in vårlöken och en rödlök i ugnen så den fick bakas. Med en gnutta fantasi så kunde man nästan tro att det var grillat!
Igår blev det en riktigt smaskig söndagsmiddag, precis vad man förtjänar!
Belugalinser är gudomligt gott, nästan i alla dess former! Här blev de kokta med lite lagerblad och lantbuljong och salt. Precis innan servering fräste jag vitlök, rödlök och timjan och på slutet även linserna för att de ska bli varma, krydda med balsamvinäger, salt, peppar och en skvätt olja.
När jag funderade på vad jag skulle göra med torsken hittade jag ett recept där den panerades med röda linser. Det blev en väldigt fin färg, men smaken och jobbet att göra rödal-linser-mjöl hoppar jag nog nästa gång! Kanske hasselnötsmjöl kan vara gott.....
Slutligen för att få lite vår-och-grill-känslor, slängde jag in vårlöken och en rödlök i ugnen så den fick bakas. Med en gnutta fantasi så kunde man nästan tro att det var grillat!