världens bästa snack

Ett gott och nyttigt söndagssnack som går fort att fixa. koka upp och strö över flingsalt!


samosadrottningen

Aldrig hade jag trott att jag skulle laga samosas hemma! Men nu har jag gjort det tack vare middagslådan. En i hushållet bröt i hop men själv blev jag bara bättre o bättre. Innehållet var potatis, skärbönor och getost. Till det avnjöts vit sparris med dragon och en gurkraita.





Korvstroganoff

Jag minns inte när jag åt korvstroganoff senast, det kanske var på mellanstadiet, och jag minns att jag gillade det!
Fast när man slutar gilla korv, så försvinner liksom korvstroganoffen också. Det är priset man får betala, och det har nog varit värt det.

Sen, för nån månad sen såg jag ett fantastiskt program på SVT om mat i Kina och om tofu och de berättade om rökt tofu. Det lät ju väldigt spännande, även om jag var lite skeptisk. Många är de gånger man försökt äta en grillad bit smaklös tofu utan att avslöja med en min hur äckligt det var.

När jag såg denna rökta tofu i affären bestämde jag mig för att nu ska det minsann återigen bli korvstroganoff!
Det blev fantastiskt, ljuvligt och nästan lite nostalgiskt!
Så ser du denna i affären, slå till och unna dig en riktigt smaskig korvstroganoff!

Skogspromenad i den ljumna vårkvällen

Medan man väntar på sommaren får man passa på att gå och titta på vitsippor och njuta!
Väl hemma är man ju lite hungrig, men vanlig mat känns inte så lockande, så det blev nåt mittemellan!
Jag stekte lite squash, svamp, purjo och tofu. Det monterades till en härlig sallad tillsammans med avokado, tomat, paprika och såklart lite oliver och sommarkål!
Jag är redo för sommar!
/C



middagslåda

Lite inspiration från veckans  vegetariska middagslåda från årstiderna. (efterrätten är dock handlad på coop)





Några av de spännande ingredienserna för veckans måltider. Bönor och quinoa kom också med!





(Färsk) Potatissallad med sparris och gröna ärtor.


Innan ginon åker in i ugnen!

RSS 2.0