Höstmiddag med jordärtskockor och svartrötter samt rökta räkor!
I helgen firades födelsedag, nytillskott och syskonträff och därför bjöds det på trerätters!
Recepten är för ca 6 personer.
Förrätt: Jordärtkoksmousse och röra på rökta räkor på mörkt rågbröd.

Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
När de är klara häll av vattnet och lägg skockor, smör och hälften av grädden grädde i en skål.
Mixa till en slät creme. Tillsätt mer grädde om det behövs, samt tillsätt några droppar citronsaft, salt och peppar.
När de är klara häll av vattnet och lägg skockor, smör och hälften av grädden grädde i en skål.
Mixa till en slät creme. Tillsätt mer grädde om det behövs, samt tillsätt några droppar citronsaft, salt och peppar.
Skala ca 300 - 400 gram rökta räkor och haka dem grovt. Spar ca 10-12 st till garnering.
Blanda de hackade räkorna med färskost (smaksatt med gräslök eller ramslök), saften av en halv citron samt salt och peppar.
Stekt de mörka rågbrödet i smör på båda sidor. Lägg på röran och toppa med färsk pepparrot. Garnera med hela räkor.
Huvudrätt
Risotto med trattkantareller och glaserade svartrötter

Gör risotton enligt instruktion. Smörstek kantarellerna och tillsätt när risotton är klar.
Skär svartrötterna i lagom tunna stavar. Stek i ca 25 gram smör i 3-4 minuter. Häll på ett par matskedar vatten tillsammans med saften från en citron. Låt koka ytterligare 5 minuter.
Lägg upp med risotton och garnera med färsk timjan.
Efterrätt:
Chokladfondant med glass och hallon
Tyvärr missade jag att fota dena godhet!
Smält 100 gram smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen (100 gram). Låt smälta.Vispa 3ägg och 130 gram socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten. Häll över ca 55 gram mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.Fördela i ungsformer och grädda i 190 grader i ca 15 minuter.