årets sista middag på hemmaplan

Dan före årets sista dag bjuds det på en fräsh apelsin- och fänkålsallad toppad med honungsglacerad mandel!


1. Rosta 50 g mandel i en torr panna. Lägg åt sidan.
2.Fräs ca 50 g smör, När det fräser o bubblar tillsätt lite mindre än en halv deciliter honung samt nötterna och låt sjuda tills det blir lagom segt. Häll över på ett oljat bakplåtspapper.
3. Skala ca 5 apelsiner och klyfta.
4. Strimla fänkål.
5. Lägg över oliver samt fetaost och toppa med lagom stora bitar av mandeln.
Till detta blev det rotfrukter i ugn o quornfilé.

Nyårsmiddagen kommer bestå av toast med kungskrabba samt hummer, marulk med persiljerot puré och ännu okänd efterrätt som jag inte står för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0