Crème Ninon och dagens middag

Jag hittade den sista soppan i kylen och det blev en fin förrätt idag!
Receptet finns i den gamla trotjänaren 'Hemmets Kokbok' och den beskrivs som exklusive!
Skummande ärtpuré - Crème Ninon
1 liten bit purjolök
½ liten morot
600 g frysta ärter
5-6 dl buljong, lantbuljong är alltid godast!
2 krm basilika eller kyndel
salt och vitpeppar
1 dl vispgrädde
ca 2 dl torr champagne eller mousserande vitt vin
Koka grönsakerna i buljongen med kryddor i ca 15 min. Sila och spar buljongen och passera grönsakerna med mixer eller stavmixer, men även sil funkar om man vill ha en riktig utmaning.....
Koka upp purén med lagom mycket buljong, soppan ska vara ganska tjock, och krydda efter smak.
När det är dax för servering är det bara att vispa grädden och vända i den försiktigt i soppan så den blir vit strimmig. Precis vid servering är bara att hälla i champagnen och röra försiktigt!
Dagens middag fortsatte inte lika exklusivt om än väldigt gott! Lådan från Årstiderna kom idag och innehåll bifftomater så det receptet ska testas. Den innehöll även det ljuvliga rågbrödet från Emmerys, och vad passar bättre efter soppan med en god smörgås med makrill?
/C
Kommentarer
Trackback