Färsfyllda bifftomater med sötpotatis

Tack vare Årstiderna kunde vi slänga ihop en helt fantastisk middag med det vi hade hemma!



Färsfyllda bifftomater med sötpotatis
För två personer

Två bifftomater
ca 100 gram soyafärs
1 charlottenlök
ett par champinjoner
Några blad mangold
soya
vitlök
salt
peppar
matyoghurt
Sötpotatis
avokado

Gör så här:

1. Klyfta sötpotatisen och sätt in i ungen, 225 grader.
2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem.
3. Hacka mangold och förväll genom att koka i ett par minuter tillsammans med salt.
4. Finhacka svamp och fräs i lite olja o vitlök. Tillsätt färsen. Krydda efter tycke och smak. Jag använde Forest blend och soya! Tillsätt mangolden.
5. klicka i ca en till två msk matyoghurt och o låt koka ihop.
6. Häll i röran i tomaterna och strö över riven ost.
7. Gratinera i ugnen tills osten smält o fått fin färg.

Tips! Använd tomaternas innehåll till en salsa med lite charlottenlök och avokado! Servera med sötpotatiserna!


Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken trevlig blogg! Det är väldigt kul med en blogg med vego recept, alltid lika besvärligt att hitta goda recept när min vego bror kommer på besök.. Kram!

2010-12-13 @ 22:11:15
Postat av: Emma

Vilken fin blogg! Kanonbra med en bra vegoreceptblogg för jag har en bror som är vego och det är alltid lika besvärligt att hitta på goda recept när han är på besök!

2010-12-13 @ 22:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0