Gröna pajer

Dessa recept kommer från: Allt om det goda - Pajer.

Se bilder i tidigare inlägg.

 

Pajdeg (för båda pajerna):

4 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

1 burk lättkesella

1 dl flytande smör

En nypa salt

 

Grönsakspaj med quorn (Fyllning)

2 charlottenlökar

1 vitlöksklyfta

olivolja till stekning

200 gram quornfärs< /p>

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 burk passerade tomater

1 msk konc grönsaksbuljong (en buljongtärning går också bra)

2 mask finhackade färska örter

1/2 squash

1/2 röd paprika

100 gram champinjoner

100 gram sockerärtor

250 gram broccoli

1 dl riven lagrad ost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

1. Gör i ordning pajdegen, låt kyla 30 min i kylskåp innan du trycker ut den i en form. Nagga botten och förgrädda i ca 10 min.

2. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja. Blanda sedan in quornfärsen och tillsättt passerade tomater, kryddor och fond eller buljong. Låt sjuda i ca 10 min. En nypa socker kan göra tomaterna mildare.

3. Ansa och skär grönsakerna i bitar och fräs dessa i olja ca 3 min.

4. Fyll sedan pajen med färsröra och sedan grönsaker. Strö över osten.

5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min, tills osten har fått färg.

 

 

Sesampaj med getost och grönsaker

Till pajdegen behövs även sesamfrön

 

150 gram chevré

2 ägg

2 dl lätt creme fraiche

2 krm salt

2 krm svartpeppar

1 squash1 msk olivolja

1 röd paprika

1 ask körsbärstomater

1 tsk flingsalt

100 gram sockerärtor

 

Gör så här:

1. Gör i ordning pajdegen, låt kyla 30 min i kylskåp innan du trycker ut den i en form. Nagga botten och tryck in sesamfrön i kanterna. Förgrädda i ca 10 min.

2.Mixa chevre, äg och lätt creme fraiche med stavmixer, krydda med salt och peppar.

3. Skär squashen i bitar och stek i olja tills de fått fin färg. Kärna ur papriken och skär i bitar, samt dela körsbärstomaterna i två delar.

4. Häll i getostfyllningen i pajskalet. Lägg i squash, paprika och körsbärstomater. Strö över salt.

5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter. Snoppa sockerärtorna och skär dem i tunna strimlor.  Strö sockerärtorna över den färdiga pajen.

 

Avnjut pajerna med en god sallad!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Men hur gör man Creme Ninon då? Med bubbel?

2010-12-13 @ 22:09:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0