Auberginrulladerna

Ibland får man nån form av ryck i köket, och det kan sluta hur som helst!
I lördags fick jag ett ryck som innebar allt från flambering till vattenbad, och vissa saker slutade riktigt bra som ni sett!
Så det är klart ni ska få receptet på den fantastiska huvudrätten!

Auberginrullader
Skär auberginen lagom tunt på längden och salta ur dem en stund.
Torka av dem och stek dem gyllene.

Mixa vita bönor eller andra bönor med lite, lite vätska, till en smet.
Stek lök och vitlök mjuk men utan att få färg.
Blanda löken och bönorna till en smet och nu är det bara att smaksätta efter vad som finns hemma!
Jag hittade lite trattkantareller som jag blötlade och sen hade i.
Jag kryddade med kapris, cayennepeppar, salt, soja, peppar och ett ägg.
Men för att få det att lyfta riktigt ordentligt hade jag i en skvätt vitt vin!
Blanda allt till en lagom konsistens och låt den inte bli för lös. Om den nu blir det, så ha bara i lite ströbröd.

Jag skulle ju försöka göra det lite vackert för ögat också så jag hyvlade av det gröna på en zucchini för att binda om rulladerna.
Då blev det ju zucchini över, så den delade jag och stekt och blandade i bönröran.

Fyll auberginskivorna med röran och rulla ihop dem, och kanske bind om med lite grönt du också vill göra dig till lite ;)
Lägg dem i en ugnssäker form och gratinera dem i ugnen med ett generöst lager riven parmesan eller annan ost på.


Rester?
Är det så att det råkade bli lite bönröra över, så går det utmärkt att steka små plättar av dem!

/C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0