Lax- och krabbkakor med thaitouch

 

Kvällens middagsidé kommer från icas buffé. Jättegott! Bör testas!

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 burk krabbkött (170 g)
  • 1/2 grovskuren koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g vitkål
  • 1 liten fänkål
  • 2 msk vit balsamvinäger

1. Skär laxen i grova bitar. Skär salladslöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och 1 tsk salt. Mixa hastigt till en jämn smet. Lägg över i en skål.
3. Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda allt väl.
4. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg.
5. Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt. Blanda i en stor skål med 3 msk olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
6. Stek 2–3 msk stora klickar av smeten i olja i en stekpanna. Platta ut och forma till dem under stekningen med en sked. Stek 2–3 minuter på varje sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
7. Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och gärna ris eller nudlar. Garnera ev med gräslök och extra sesamfrön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0