rödbetsbiffar, risotto och flatbröd med squash

Lördagskvällar är som gjorda för att testa ny god mat. Ikväll ville vi hitta något nytt med rödbetor, i och med att vi hade en hel drös hemma. Resultatet blev två sorters biffar - väldigt fräscha!



Rödbetsbiffar
200 gram rödbetor
300 gram morötter
1 avokado
2 tsk dijonsenap
2 tsk kapris
1 dl pinjenötter
2 msk citronsaft
flingsalt
Riv rödbetor och morötter och rör ned övriga ingredienser och forma till biffar. Vi testade två varianter. Råa, då hade vi även i avokado.
Dom andra stekte vi, men de höll inte ihop så bra. Resultate i smak var bra på båda. Jag kan verkligen tänka mig att de råa/kalla kommer vara supergoda en varm sommarkväll! Mycket fräscha!


Flatbröd med squash
25 gram jäst
2 msk olja
1 tsk salt
6 dl vetemjöl special
2, 5 dl vatten
0,5 squash
flingsalt
Rör ned jästen i 37gradigt vatten, olja och salt. Tillsätt mjölet och knåda. Jäs degen i 30 minuter. Kavla ut till tunna bröd och ha på squash, lägg dom gärna omlott. Strö över flingsalt o pensla med olja. Grädda i mitten av ungen, ca 225 grader i tolv minuter. Jag råkade ha mjöl med fullkorn i, vilket inte blev lika gott som utan. Dessa passar utmärkt som lite tilltugg till rödvin, men även till mat!


Risotton är gjord med squash och spenat efter sedvanligt recept!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0