Söndagsmiddag

Ibland måste man få lite inspiration och få längta lite för att komma på den bästa maten!
Igår blev det en riktigt smaskig söndagsmiddag, precis vad man förtjänar!

Belugalinser är gudomligt gott, nästan i alla dess former! Här blev de kokta med lite lagerblad och lantbuljong och salt. Precis innan servering fräste jag vitlök, rödlök och timjan och på slutet även linserna för att de ska bli varma, krydda med balsamvinäger, salt, peppar och en skvätt olja.

När jag funderade på vad jag skulle göra med torsken hittade jag ett recept där den panerades med röda linser. Det blev en väldigt fin färg, men smaken och jobbet att göra rödal-linser-mjöl hoppar jag nog nästa gång! Kanske hasselnötsmjöl kan vara gott.....

Slutligen för att få lite vår-och-grill-känslor, slängde jag in vårlöken och en rödlök i ugnen så den fick bakas. Med en gnutta fantasi så kunde man nästan tro att det var grillat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0