Mastig helglasagne

här kommer ett gästinlägg från en bloggsambo!

Vegetarisk  helglasagne



2 st morötter
2 st squash
1 st gul lök alt. en halv purjolök
1 st vitlöksklyftor ( efter smak)
0,5 st chilifrukt, röd (efter smak)
1 msk olja
1 burk krossade tomater
2 dl kokbar lätt creme fraiche
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar (efter smak)
1 nypa blad från basilika
250 gram frusen bladspenat, tinad
150 gram fetaost
9 st lasagneplattor
100 gram riven ost

1.
Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
2. Hacka löken, vitlöken och chilin.
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framför allt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
4.
Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
5.
Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0