Mastig helglasagne
här kommer ett gästinlägg från en bloggsambo!
Vegetarisk helglasagne

1. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
2. Hacka löken, vitlöken och chilin.
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framför allt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
5. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Vegetarisk helglasagne

2 st | morötter |
2 st | squash |
1 st | gul lök alt. en halv purjolök |
1 st | vitlöksklyftor ( efter smak) |
0,5 st | chilifrukt, röd (efter smak) |
1 msk | olja |
1 burk | krossade tomater |
2 dl | kokbar lätt creme fraiche |
0,5 tsk | socker |
0,5 tsk | svartpeppar (efter smak) |
1 nypa | blad från basilika |
250 gram | frusen bladspenat, tinad |
150 gram | fetaost |
9 st | lasagneplattor |
100 gram | riven ost |
1. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
2. Hacka löken, vitlöken och chilin.
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framför allt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
5. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Kommentarer
Trackback