En kur
Snön faller och säsongens första halsont förgyller denna tisdag i januari.
Så varför inte krya på sig med lite soppa?
Den är både god, het och löjligt lättlagad och matchar de flesta januariplånböcker! Det enda som egentligen talar emot den är kanske bilden ;)
Asiatisk kikärtssoppa

Lök
Vitlök
Chiliflakes
Kikärter på burk (eller hemmakokta)
Ingefära (färsk rakt från frysen, bästa stället att både förvara och riva färsk ingefära)
Vatten
Buljong
Koriander (jag hade bara torkade hemma, men färsk är nog ännu godare)
Salt
Soja
Fräs löken mjuk så länge du orkar vänta, lägga även i lite chiliflakes. Undvik gärna olivolja som jag inte tycker matchar riktigt med asiatisk mat. Häll i de sköljda kikärtorna och täck med vatten, krydda med buljong, salt, ingefära, koriander och soja. Koka en stund och mixa sen med en stavmixer till en krämig soppa.
/C
Så varför inte krya på sig med lite soppa?
Den är både god, het och löjligt lättlagad och matchar de flesta januariplånböcker! Det enda som egentligen talar emot den är kanske bilden ;)
Asiatisk kikärtssoppa

Lök
Vitlök
Chiliflakes
Kikärter på burk (eller hemmakokta)
Ingefära (färsk rakt från frysen, bästa stället att både förvara och riva färsk ingefära)
Vatten
Buljong
Koriander (jag hade bara torkade hemma, men färsk är nog ännu godare)
Salt
Soja
Fräs löken mjuk så länge du orkar vänta, lägga även i lite chiliflakes. Undvik gärna olivolja som jag inte tycker matchar riktigt med asiatisk mat. Häll i de sköljda kikärtorna och täck med vatten, krydda med buljong, salt, ingefära, koriander och soja. Koka en stund och mixa sen med en stavmixer till en krämig soppa.
/C
Kommentarer
Trackback