Korv, laxkorv
Helgen har gått i korvens tecken, det har serverats korv i dagarna tre. Det har varit tysk korv, engelsk korv, värmländsk korv och det mesta där emellan.
Självklart vill inte jag ha det sämre. Tack vara Helena fick jag tipset om en laxkorv som skulle klå alla andra korvar!
Tillagningen var löjligt enkel, i alla fall tills det blev dags att rulla korvarna som inte blev riktigt så avlånga som det var tänkt... Oavsett utseende blev laxkorvarna vansinnigt goda!
Ingredienser
400 g lax
2 ägg
4msk olivolja
1 liten lök
Mycket vitlök
Persilja
Sambal Oelek
Salt
Tillbehör
Plastfolie
Steksnöre
Mixa laxen ihop med äggen. Stek löken mjuk i olivoljan. Blanda laxen, löken och alla kryddorna i en skål tills smeten är lagom fast. Klicka därefter ut smeten på plastfolie, rulla in den till korvar och dela av lagom långa bitar genom att knyta steksnöre. Koka korvarna i lättsaltat vatten i 10 min och förvara dem sen i kylskåp. När det är dags för servering är det bara att ta ut korvarna ur plasten och steka dem gyllene i smör.
Jag hade svåra problem att få dem korvformade så jag tror de får kallas laxjärpar istället, men de var helt fantastiskt goda! I korvprovningen fick de 4.7 av 5!
Inte illa!
/C
Självklart vill inte jag ha det sämre. Tack vara Helena fick jag tipset om en laxkorv som skulle klå alla andra korvar!
Tillagningen var löjligt enkel, i alla fall tills det blev dags att rulla korvarna som inte blev riktigt så avlånga som det var tänkt... Oavsett utseende blev laxkorvarna vansinnigt goda!
Ingredienser
400 g lax
2 ägg
4msk olivolja
1 liten lök
Mycket vitlök
Persilja
Sambal Oelek
Salt
Tillbehör
Plastfolie
Steksnöre
Mixa laxen ihop med äggen. Stek löken mjuk i olivoljan. Blanda laxen, löken och alla kryddorna i en skål tills smeten är lagom fast. Klicka därefter ut smeten på plastfolie, rulla in den till korvar och dela av lagom långa bitar genom att knyta steksnöre. Koka korvarna i lättsaltat vatten i 10 min och förvara dem sen i kylskåp. När det är dags för servering är det bara att ta ut korvarna ur plasten och steka dem gyllene i smör.
Jag hade svåra problem att få dem korvformade så jag tror de får kallas laxjärpar istället, men de var helt fantastiskt goda! I korvprovningen fick de 4.7 av 5!
Inte illa!
/C
Kommentarer
Postat av: Maaa
Använder du rå lax där? eller är den tillagad på något sätt innan? :)
Trackback