Pizza!
Hemmapizza gör vilken kväll som helst till en minifest! Här gjordes både deg och tomatsås från scratch.

Pizzadeg 2 plåtar
50 gram jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Rör ihop jäst, vatten, olivolja, salt och socker till jästen löst sig. Häll i mjölet och knåda smidig. Jäs ca 25 minuter.
Tomatsås 2 plåtar
2 askar cocktailtomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning
salt
peppar
socker
Koka ihop ingredinserna ungefär lika länge som degen jäser så blir det perfekt.
Toppa med dina favoritpålägg. Här med brytbönor, skivling, ost och ruccola.

Pizzadeg 2 plåtar
50 gram jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Rör ihop jäst, vatten, olivolja, salt och socker till jästen löst sig. Häll i mjölet och knåda smidig. Jäs ca 25 minuter.
Tomatsås 2 plåtar
2 askar cocktailtomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning
salt
peppar
socker
Koka ihop ingredinserna ungefär lika länge som degen jäser så blir det perfekt.
Toppa med dina favoritpålägg. Här med brytbönor, skivling, ost och ruccola.
Kommentarer
Trackback