Pizza!

Hemmapizza gör vilken kväll som helst till en minifest! Här gjordes både deg och tomatsås från scratch.




Pizzadeg 2 plåtar
50 gram jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
7 dl vetemjöl special


Rör ihop jäst, vatten, olivolja, salt och socker till jästen löst sig. Häll i mjölet och knåda smidig. Jäs ca 25 minuter.

Tomatsås 2 plåtar
2 askar cocktailtomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning
salt
peppar
socker


Koka ihop ingredinserna ungefär lika länge som degen jäser så blir det perfekt.

Toppa med dina favoritpålägg. Här med brytbönor, skivling, ost och ruccola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0