svartrotssoppa med hummus på surdegsbröd
Här kommer ännu en härlig soppa. Fyllig och mättande och har visst vunnit pris! Jag var tvungen att prova när det fanns svartrot hemma i kylskåpet! Till detta blev det hemmagjord hummus på surdegsbröd.
30 g smör
2 dl vitt vin
Skala svartrot o potatis, dela o koka i en liter vatten tillsammans med två buljongtärningar tills de blir mjuka.
Hacka och fräs shalottenlök och håll på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort.
Mixa rot o potatis slät. Ha i löken och mixa igen. Tillsätt grädde och kryddor.
Hummus
En burk kikärter
2 klyftor vitlök
2 msk tahini
citronsaft från en citron
3 msk olja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar!
/Å
Svartrotsoppa
250 g svartrot
500 g potatis
100 g schalottenlök
1 liter vatten
1 klyfta citron
2 hönsbuljongtärningar
30 g smör
2 dl vitt vin
Skala svartrot o potatis, dela o koka i en liter vatten tillsammans med två buljongtärningar tills de blir mjuka.
Hacka och fräs shalottenlök och håll på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort.
Mixa rot o potatis slät. Ha i löken och mixa igen. Tillsätt grädde och kryddor.
Hummus
En burk kikärter
2 klyftor vitlök
2 msk tahini
citronsaft från en citron
3 msk olja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar!
/Å
Kommentarer
Trackback