svartrotssoppa med hummus på surdegsbröd

Här kommer ännu en härlig soppa. Fyllig och mättande och har visst vunnit pris! Jag var tvungen att prova när det fanns svartrot hemma i kylskåpet! Till detta blev det hemmagjord hummus på surdegsbröd.





Svartrotsoppa
250 g svartrot
500 g potatis
100 g schalottenlök
1 liter vatten
1 klyfta citron
2 hönsbuljongtärningar

3 dl matgrädde (kan bytas ut mot samma mängd buljong)
30 g smör
2 dl vitt vin

Skala svartrot o potatis, dela o koka i en liter vatten tillsammans med två buljongtärningar tills de blir mjuka.
Hacka och fräs shalottenlök och håll på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort.
Mixa rot o potatis slät. Ha i löken och mixa igen. Tillsätt grädde och kryddor.


Hummus
En burk kikärter
2 klyftor vitlök
2 msk tahini
citronsaft från en citron
3 msk olja
1 tsk spiskummin
salt och peppar

Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0