Laxkorma med ris
Jag fick en liten burk med korma-paste och det lät ju väldigt gott. Frågade på Hemköps fiskdisk om lax kanske kunde passa. De hade ingen aning om vad korma var, så jag chansade lite!
Eftersom jag älskar indisk mat borde jag ju laga det ofta, men tyvärr är jag värdelös på att koka ris, så det brukar inte bli så mycket sån mat. Nu var jag ju så illa tvungen och det blev basmatiris i boil-in-bag, en guda gåva!

Fräs lite kryddor, typ chili och spiskummin med lite gul lök och vitlök, släng i massa kormapasta och ett par tärnade tomater och låt koka sönder.
Tillsätt lite kokosmjölk eller yoghurt och tillsätt lämpliga grönsaker, jag började med små blomkålsbuketter och lät koka ett tag, därefter lite fryst bladspenat och slutligen paprika och lax. Koka bara ett par minuter tills laxtärningarna är klara, servera med koriander på toppen. Glöm inte att salta!
Jag kan även passa på att rekommendera riktig indisk mangochutney, den är stark och syrlig och väldigt god, men lite speciell! Leta efter flaskor med en kamel på och där det står att det är kryddat med senap och vinäger
Eftersom jag älskar indisk mat borde jag ju laga det ofta, men tyvärr är jag värdelös på att koka ris, så det brukar inte bli så mycket sån mat. Nu var jag ju så illa tvungen och det blev basmatiris i boil-in-bag, en guda gåva!

Fräs lite kryddor, typ chili och spiskummin med lite gul lök och vitlök, släng i massa kormapasta och ett par tärnade tomater och låt koka sönder.
Tillsätt lite kokosmjölk eller yoghurt och tillsätt lämpliga grönsaker, jag började med små blomkålsbuketter och lät koka ett tag, därefter lite fryst bladspenat och slutligen paprika och lax. Koka bara ett par minuter tills laxtärningarna är klara, servera med koriander på toppen. Glöm inte att salta!
Jag kan även passa på att rekommendera riktig indisk mangochutney, den är stark och syrlig och väldigt god, men lite speciell! Leta efter flaskor med en kamel på och där det står att det är kryddat med senap och vinäger
helgens arbete
I helgen blev bloggen med odlingslott! Hej hemmaodlade grönsaker!
Det blev en del hårt arbete men ändå fanns det tid för lite matlagning.
Misosoppa med grönsaksfyllda piroger

Misosoppan snoddes direkt från årstiderna
Misosoppa med risnudlar, silken tofu och grönsaker – 10 minuter
1 purjolök
Ev. 1-2 vitlöksklyftor
1/3 chili
½ påse snack morötter
½ spetskål
Olja till stekning
1 paket fullkorns risnudlar
1 l. vatten
2 paket miso pasta
½ citron
½ paket silken tofu
½ bunt persilja, spara hälften till nudelsallad
Skölj alla grönsaker och persilja.
Skär purjolök i ringar, morot i tunna skivor och spetskål i strimlor.
Skär chili och vitlök i tunna skivor.
Koka nudlarna i ½ liter kokande vatten till al dente efter anvisning på paketet. Häll av och skölj nudlarna snabbt under kallt vatten. Spara hälften till nudelsallad.
Tärna hälften av silken tofun.
Fräs purjolök, morot, kål, chili och vitlök i lite olja. Häll på 1 l. kokande vatten, rör i miso och smaksätt med salt eller soja och citronsaft. Värm upp till kokpunkt.
Lägg i kokta nudlar och lite tärnad silken tofu i 4 stora skålar. Häll på misosoppa och hackad persilja.
Servera strax.
Grönsaksfyllda Piroger toppade med getost
Bryn squash, paprika, purjo samt färsk spenat i smör o vitlök. Krydda med chili, salt och peppar.
Kavla ut smördeg tunt och använd ett glas för att trycka ut en rund form. lägg i fyllningen o grädda ca 10 min i 200 grader.
/Å
Det blev en del hårt arbete men ändå fanns det tid för lite matlagning.
Misosoppa med grönsaksfyllda piroger

Misosoppan snoddes direkt från årstiderna
Misosoppa med risnudlar, silken tofu och grönsaker – 10 minuter
1 purjolök
Ev. 1-2 vitlöksklyftor
1/3 chili
½ påse snack morötter
½ spetskål
Olja till stekning
1 paket fullkorns risnudlar
1 l. vatten
2 paket miso pasta
½ citron
½ paket silken tofu
½ bunt persilja, spara hälften till nudelsallad
Skölj alla grönsaker och persilja.
Skär purjolök i ringar, morot i tunna skivor och spetskål i strimlor.
Skär chili och vitlök i tunna skivor.
Koka nudlarna i ½ liter kokande vatten till al dente efter anvisning på paketet. Häll av och skölj nudlarna snabbt under kallt vatten. Spara hälften till nudelsallad.
Tärna hälften av silken tofun.
Fräs purjolök, morot, kål, chili och vitlök i lite olja. Häll på 1 l. kokande vatten, rör i miso och smaksätt med salt eller soja och citronsaft. Värm upp till kokpunkt.
Lägg i kokta nudlar och lite tärnad silken tofu i 4 stora skålar. Häll på misosoppa och hackad persilja.
Servera strax.
Grönsaksfyllda Piroger toppade med getost
Bryn squash, paprika, purjo samt färsk spenat i smör o vitlök. Krydda med chili, salt och peppar.
Kavla ut smördeg tunt och använd ett glas för att trycka ut en rund form. lägg i fyllningen o grädda ca 10 min i 200 grader.
/Å