helgens arbete

I helgen blev bloggen med odlingslott! Hej hemmaodlade grönsaker!



Det blev en del hårt arbete men ändå fanns det tid för lite matlagning.


Misosoppa med grönsaksfyllda piroger




Misosoppan snoddes direkt från årstiderna

Misosoppa med risnudlar, silken tofu och grönsaker – 10 minuter
1 purjolök
Ev. 1-2 vitlöksklyftor
1/3 chili
½ påse snack morötter
½ spetskål
Olja till stekning
1 paket fullkorns risnudlar
1 l. vatten
2 paket miso pasta
½ citron
½ paket silken tofu
½ bunt persilja, spara hälften till nudelsallad

Skölj alla grönsaker och persilja.
Skär purjolök i ringar, morot i tunna skivor och spetskål i strimlor.

Skär chili och vitlök i tunna skivor.

Koka nudlarna i ½ liter kokande vatten till al dente efter anvisning på paketet. Häll av och skölj nudlarna snabbt under kallt vatten. Spara hälften till nudelsallad.

Tärna hälften av silken tofun.

Fräs purjolök, morot, kål, chili och vitlök i lite olja. Häll på 1 l. kokande vatten, rör i miso och smaksätt med salt eller soja och citronsaft. Värm upp till kokpunkt.

Lägg i kokta nudlar och lite tärnad silken tofu i 4 stora skålar. Häll på misosoppa och hackad persilja.

Servera strax.


Grönsaksfyllda Piroger toppade med getost
Bryn squash, paprika, purjo samt färsk spenat i smör o vitlök. Krydda med chili, salt och peppar.
Kavla ut smördeg tunt och använd ett glas för att trycka ut en rund form. lägg i fyllningen o grädda ca 10 min i 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0