Ribolita!
Ribolita är en italiensk soppa! Perfekt efter julhelgens matorgie! Ursprungsreceptet är på bland annat savoykål och vita böner men detta är min version:
Ribolita a'la Åsa
Fräs morötter, grön paprika, lök, vitlök och selleri en gryta. Häll en burk krossade tomater och krydda med timjan. Låt koka ca 5 min. Tillsätt vitkål och färsk spenat, och ca 1 liter buljong o låt koka ca 15 minuter till. Häll i de böner du föredrar, i mitt fall sojaböner. Koka upp och smaksätt med salt och kryddor. Skiva lite parmesan över och sercera med en skiva bröd!

Ribolita a'la Åsa
Fräs morötter, grön paprika, lök, vitlök och selleri en gryta. Häll en burk krossade tomater och krydda med timjan. Låt koka ca 5 min. Tillsätt vitkål och färsk spenat, och ca 1 liter buljong o låt koka ca 15 minuter till. Häll i de böner du föredrar, i mitt fall sojaböner. Koka upp och smaksätt med salt och kryddor. Skiva lite parmesan över och sercera med en skiva bröd!

Kommentarer
Trackback