Sallad!

Igår testades Bromma Blocks, efter många kilometer sportaffär var det äntligen dags för lunch!

 

Räksallad brukar vara riktigt smaskigt, man kan drömma sig bort till en härligt varm sommardag och ett svalt glas vin. Drömmarna började dock sina i takt med blodsockret ju längre tiden gick. När salladen väl dök upp efter en halvtimme utan både den utlovade avokadon och äggen, men fylld av rödlök nog för ett helt kompani, ville jag nästan kasta mig på golvet som barnet i sportaffären hade gjort.

 

Men istället för att svära och muttra och bli alltför bitter över sakernas tillstånd och den råa rödlökens förbannelse valde jag att hämnas. Hämnas genom att bevisa att det minsann går att laga en riktigt smaskig sallad utan varken rå rödlök, trött färdigskuren kall sallad och dessutom utan att bli rånad!

Dagens drunch, eller vad man nu kan kalla en tidig middag/lunch blev en matig och väldigt vacker sallad! Till den serverades Åsas goda flatbröd och en smaskig hummusvariant.

Rostad blomkål och rostade tomater
Dela tomaterna på mitten och strö över salt och lite socker och rosta i ugnen i 1 timme på 200 grader.
Dela sedan blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i en ugnssäker form med olivolja salt och peppar och ställ in den tillsammans med tomaterna efter en halvtimme och ha kvar dem tiden ut.

Rostad quinoa med Dijonvinägrett
Rosta qunioan i en torr stekpanna, ett väldigt enkelt sätt att få qunioan att bli ljuvligt nötig.
Koka den sen som vanligt, gärna med lite lantbuljong. När det är klart är det bara att göra en god Dijonvinägrett att slå över medan den svalnar.

Stekt rosmarinsquash

Fräs en krossad vitlöksklyfta med några kvistar rosmarin. Stek squashskivorna och låt dem sedan rinna av på ett papper.

Drunch-hummus
Rosta ett par matskedar sesamfrön under tiden kikärtorna värms/tinas i micron. Mixa kikärterna, sesamfröna med en vitlöksklyfta, lite persilja, olja salt och peppar. Krydda med lite limesaft.

Salladen
Sallad, det kan man faktiskt göra hur som, idag fanns det sallad och spenat i kylen så det fick bli sallad. Tillsammans med avokado och röd paprika blev det riktigt både fint och gott.

Så var det det här med rödlöken.... Jag hatar rå rödlök, det är en styggelse! Men om man tar den skivade råa rödlöken och slår över lite vitvinsvinäger och ställer in i kylen blir den alldeles ljuvlig, vacker och hållbar!


/C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0