Broccolipaj och pumpasoppa

Helgen har präglats av matlagning och brödbak Ikväll blev det pumpasoppa och en bit broccolipaj.

Broccolipajen fylldes med, förutom broccoli, röd lök och purjolök. Istället för äggstanning blandade jag i creme fraiche smaksatt med parmesan och vitlök.

Soppan gjordes genom att gröpa ur köttet ur en pumpa, hacka en röd paprika, två röda lökar samt en sötpotatis. Detta frästes tillsammans med en stor bit ingefära. Sen hällde jag på vatten så att de täckte grönsakerna och lät det koka i ca 25 minuter. Allting mixades och blandades med ca 2 dl kokosmjölk! Sen smakades det av med salt, peppar och ingefära! Jättegott!




En god dricka till:

Indisk kofta

Ibland får jag ett supersug efter min absoluta indiska favorit: vegetarisk kofta! Indiern i Aspudden gör den suverän och jag hade cravings. Så blev ett försök att göra det hemma, men lite fusk. (färdig sås o kryddmix från coop).
Men för första gången i livet friterades det för fulla muggar.




Bollarna gjordes genom att mixa kikärtor, blanda i rivna morötter och potatis samt ägg tillsammans med indisk kryddmix. Friterade i rapsolja. Friterade även papadum (även inköpta på coop forum!) och kokade ris till detta. Så här fint blev det!

Inte lika gott som den lokala indierna, men nära!




Burgare är helgens bästa!

Dessa burgare är underbara!
Tillsammans med en ostfralla som bröd, vitkål, tomat och rödlök invigdes en härlig långhelg!
Årgångs-Orangina passade utmärkt till!



Ribolita!

Ribolita är en italiensk soppa! Perfekt efter julhelgens matorgie! Ursprungsreceptet är på bland annat savoykål och vita böner men detta är min version:

Ribolita a'la Åsa
Fräs morötter, grön paprika, lök, vitlök och selleri en gryta.  Häll en burk krossade tomater och krydda med timjan. Låt koka ca 5 min. Tillsätt vitkål och färsk spenat, och ca 1 liter buljong o låt koka ca 15 minuter till. Häll i de böner du föredrar, i mitt fall sojaböner. Koka upp och smaksätt med salt och kryddor. Skiva lite parmesan över och sercera med en skiva bröd!


nyårspasta

De första dagarna efter nyårsfirandet krävs något mastigt och gott. Det är mörkt, man är trött, jobbet hägrar. Denna pasta är perfekt!

Fylld pasta med grönsaker och pestosås

2 pers
1 paket fylld pasta, i detta fall tog jag någon chrevefylld
1 purjolök
6 champinjoner
ruccolamix
1/2 burk pesto
2.5 dl gräddfil
parmesan



Blanda peston och gräddfilen till en dressing.
Bryn purjo och champinjoner och häll över salladsmixen mot slutet
Koka pastan enligt anvisning.
Blanda pasta med grönsaker.
Ringla över dressing och riv på parmesanost.
Peppra efter smak och njut!


RSS 2.0