Auberginerullar med halloumi och soltorkad tomat

Detta är ett av min kompis Malins favoritrecept så ikväll var jag tvungen att testa!
 
Skär aubergine i tunna skivor, va 1/2 cm.
Stek dem mjuka på båda sidor
Lägg haloumi, soltorkad tomat, färsk basilika samt salt och peppar på aubergineskivorna och rulla ihop till rullar.
Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor.
Lägg rullarna på ett ungssäkert fat och häll över tomatsåsen. Strö över riven ost. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant!
 

festlig kräftsoppa med bruschetta

Ett recept som jag hittade på icas nya app Handla.

Skala och finhacka två sharlottenlök och fräs i olja. Rör ned 1 msk tomatpure och fräs någon minut. Tillsätt 2 msk konjak och låt koka in. Häll på 2 msk hummerfond, 3 dl matgrädde och 2 dl vitt tort vin eller matvin. Rör ihop 2 dl mjölk och 1 msk maizena och krydda med salt o peppar och låt sjuda med.
 
Skär tallegio-ost i bitar o lägg i botten av skålarna tillsammans med kräftstjärtar och häll sedan på soppan.
 
 
 

Potatisterrin med jordnötspanerad tofu

 
 
skala ett halvt kilo potatis o skär i tunna skivor.
koka upp en halv burk lätt creme fraiche, ca 120 g chevreost, en klyfta pressad vitlök samt salt och peppar.  När det kokar häll i potatis o sjud i ca 5 min. Häll i ett ägg och ca 0, 5 dl hackad basilika.  häll i detta i en bakplåtspappersklädd form o grödda ca 40 min i 200 grader.
 
Doppa tofun i äggvita o sedan hackade nötter. stek på medelvärme.
 
 
 
 

biffar med morot och jordnötter

Väldigt goda biffar som jag serverade med sesampotatis och en smaksatt creme fraiche, tror dock tzatsiki skulle vara gott till!
 
 
 
1 dl ströbröd
1 dl mellanmjölk
1 ägg
3 stora morötter, fint rivna
2 dl jordnötter, saltade och rostade
peppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
en bit finhackad ingefära
1 tsk sambal oelek


Gör så här:
Blanda ströbrödmjölk och ägg och låt svälla medan du river morötter och hackar nötter. Blanda alla ingredienser och forma sedan små biffar som du steker i en panna med rapsolja.

RSS 2.0